FGindexDockorna.jpg
Share

Platspecifik danskonst

Under 2022 ger Flytande Galleriet workshops åt teaterföreningar i att arrangera platsspecifik dans- och scenkonst. Vad är platsspecifik dans- och scenkonst, egentligen? Vad skiljer sig det från utomhusföreställningar “ute i det gröna”? Med stöd från Kulturrådet, Region Skåne och Riksteatern Skåne delar Flytande Galleriet med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att skapa nyfikenhet och inspirera teaterföreningar till att arrangera platsspecifik dans- och scenkonst på sin ort. 

Under senare år har den platsspecifika dans- och scenkonsten fått en alltmer framträdande roll och plats på den svenska danskartan. För arrangörer av scenkonst innebär det nya spännande sammanhang och arbetssätt. Nya produktionsflöde uppstår och etablerade roller löses upp. Genom samtal och praktik tittar vi närmare på platsspecifika arrangemang och delar med oss av våra erfarenheter, både som producent och arrangör. Under workshopen besöker vi tillsammans platser i er närmiljö och resonerar kring olika faktorer och perspektiv.

Är ni intresserad av att boka en workshop kan du kontakta oss på: 

Tillfällen
2 sammankomster. Två halvdagar (kan även ges under en heldag).

Plats/ort
Hos er

Kostnad
Workshop är kostnadsfri. Teaterföreningen bistår med lokal.

Workshop innehåll

I  workshopen undersöker vi olika möjligheter till platsspecifika kulturarrangemang på er ort. Finns det lokala “smultronställen”? Platser ni drömmer om att arrangera dans på? Vad utmärker en lämplig plats?

Vi tittar närmare på praktiska förutsättningar och arbetsflödet mellan arrangör, producent och konstnär. Det är ett flöde med andra behov än traditionella arrangemang för teaterrummet. Vi tittar även på hur platsspecifika verk kan påverka kulturlivet samt finna nya publikgrupper och nätverk.

Med En annan scenproduktion vill vi ge er en inblick och en utökad kunskap i att arrangera platsspecifik scenkonst. Vi kommer ringa in viktiga förutsättningar som hjälper er i samarbetet med utövare. Vår förhoppning är vi ska kunna bidra med olika perspektiv som kommer inspirera både er och oss!

 

Om workshopshållarna

Du kan läsa mer om Miguel Cortés och Claudine Ulrich och deras egna verksamheter nedan.

The Art & Confusion Project: www.artandconfusion.com

Sardine Sauvage: www.sardinesauvage.com

 

 

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com