FGindexMF.jpg

Samtida danskonstnärer i Skåne – ett nedslag i den skånska samtida dansen 2018

Då ROOM X visades i Skåne under 2018 medverkade hela arton samtida professionella danskonstnärer! Var och en bildade med sina egna särpräglade verk stommen i ROOM X. Flytande Galleriet visade därigenom på den mångfald som kännetecknar den skånska samtida danskonsten idag. I en katalog presenteras dem alla tillsammans med ytterligare ett par Skånebaserade danskonstnärer med egen produktion (vilket kännetecknar alla medverkande). Inom snar framtid kommer du kunna ladda ner den gratis som pdf här. Här i webbversionen finns även länkar för vidare läsning och information över de medverkande.

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com