FGindexIsprickorna.jpg

Inför DOP tillfrågades olika konstnärer och författare av Flytande Galleriet om de kunde konstruera en gemenskap som andra personer kunde träda in i. Våra kriterier till författarna var att definiera en gemenskap genom att ge den ett namn, ett antal normer, ett slags avtal eller överenskommelse samt att beskriva en initierande rit eller handling. Slutligen fick vi in sex helt olika och genomtänkta gemenskaper författade av Johanna Ghattas, Oscar Hielm, Nils Markus Karlsson, Golshid Rokhzan, Ludvig Ulhbors och Flytande Galleriet. Dessa gemenskaper tolkades och genomfördes sedan av Flytande Galleriets medlemmar och förgylldes med musik av Sofia Härding och Mattias Nihlén.

Under sju intensiva timmar på galleri Makeriet i Malmö kunde besökare sedan utifrån en meny välja en eller flera gemenskaper att döpa sig in i. De välkomnades av två värdar Sabrinha Pirat och Jan Vesala som tog hand om gästerna och slussade in dem i det sakrala doprum där ritualerna ägde rum. På tolvslaget natten till den 6 februari hade 70 nya medlemmar initierats in i de olika gemenskaperna! Det blev en mycket intressant och närvarande kväll, där det gavs plats för både reflektion och upplevelser.

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com