FGindexIsprickorna.jpg

Följ med in i Kungsparkens bokskog då ett magiskt träd vaknar till liv och avslöjar en förtrollad värld som kan vara både vacker och grym. Högt uppe bland trädkronorna och inne bland bladverken har en fabrik under generationer hållit produktionen igång. Men snart sipprar drömvärlden in och uppenbarar en alldelles speciell värld där oförglömliga gestalter träder fram...

Kom och se en familjeföreställning i skymningslandet med sång, dans och trummor på hög höjd! Rekommenderas för alla över 8 år.

Föreställningen spelades den 11-14 aug
Tid: kl. 20:00-20:45
Plats: Kungsparken till höger om Kasinot, 100 meter från grillen (vid Slottsgatan)

Medverkande

I trädet Malin Astner, Miguel Cortés, Sofia Härdig, Annou Nilsson, Malin Skoglund, Daniel Staley och Kuru Mapu
Manus Malin Skoglund
Iscensättning och koreografi Miguel Cortés, Annou Nilson och Claudine Ulrich
Musik Sofia Härdig
Slagverk Kuru Mapu
Ljus Loke Wängelin
Grundkoncept Miguel Cortés
Ljud- och ljustekniker Mattias Nihlén
Arborist Joar Nilsson

 

Rolling Stories 2011 – Det magiska trädet genomfördes med stöd av Kulturrådet och Malmö Kulturstöd. Produktionen var ett samarbete mellan Sardine Sauvage och Flytande Galleriet.

MEDVERKANDE

Malin Astner är frilans dansartist med bas i Malmö och Berlin, och arbetar med fokus i ett flertal improvisations-samarbeten med musiker och dansare med vilka hon spelat i Tyskland, Schweiz, Frankrike, Spanien och Mexico. Efter examen från Danshögskolan 2002 arbetade Malin med bland andra Margaretha Åsberg, Jukka Korpi, Malin Hellqvist Sellén och Malin Elgán. Med Susanne Jaresand har Malin jobbat i ett flertal uppsättningar men även assisterat i verk för Poznanballet i Polen, Skånes Dansteater samt Svenska Balettskolan i Stockholm. Malin är en av initiativtagarna till Blink Sverige Berlin.

Miguel Cortés är verksam som koreograf, dansare och multimediakreatör och står bl a för grundkonceptet i Det magiska trädet. Han arbetar ofta med installation i kombination med det kroppsliga inbäddat i en tvärkonstnärlig kontext där kropp, media, rum och text ges plats. Bakom sig har han en professionell danskarriär som sträcker sig över 20 år tillbaka i tiden där han varit verksam inom samtida dans, teater, film, m.m. Cortés är medlem av konsttrion Flytande Galleriet. Läs mer på deras webbplats (www.flytandegalleriet.se).

Sofia Härdigs musik har fantasifullt beskrivits som avantrockimpro och elektrotwistpunk, själv benämner hon sin musik som electronica med rötterna i rock och noise. Hennes arbetsmetod är att slå sönder och sätta ihop spillrorna till en större helhet, till något som både är vackrare och farligare. Utmärkande är också hennes minst sagt extraordinära röst som hon oftast använder som ett instrument. Härdig skivdebuterade 2005 med albumet The Storm In My Head. Det är framförallt utomlands som hon hittills har nått sina största framgångar och helt logiskt har hon tidvis bott och arbetat i Berlin. Sofia Härdig arbetar både solo och i olika projekt. Hon har till exempel spelat med saxofonisten Mats Gustafsson och musiker från The Hellacopters, Bob Hund, Fläskkvartetten och Free Kitten. Sofia Släpper ett nytt album hösten 2011. (text Dag Jonasson)

Kuru Mapu är en färgstark eldig slagverksensemble med afro/brasilianska rytmer som grund. Gruppen spelar energifyllda beats där pulsen känns ända in i hjärtat och får fötterna att lyfta från marken. De som spelar i Kuru Mapu har rötter från hela världen men har mötts i Malmö och tränat och skapat musik tillsamans i två års tid. Gruppen spelar 6 olika medryckande rytmer som ofta kombineras med eldkonst och cirkus och har spelat runt om i Sverige och Europa samt samarbetat med större karnevaler i Santiago, Chile. Gruppen har sitt ursprung i gatuscenen och spelningarna har främst framförts på gator och torg, fester och karnevaler. Utöver slagverksverksamheten så arbetar de även med fritidsaktiviteter för barn och unga, bland annat workshops i t.ex. jonglering, dans, styltor, akrobatik och mask/ansiktsmålning.

Mattias Nihlén är musiker och ljudarbetare. Spelar instrumental progressiv rockmusik med VED, fri improvisation med gitarrtrion Halster, samt har arbetat med musik till Butoh, performancekonst och dokumentärfilm. Han är även med och driver det ambulerande upplevelsecentret Klubb Kristallen.

Annou Nilson är scenkonstnär och koreograf och medlem i Flytande Galleriet. I sin konstpraktik utgår hon från kroppsliga och rumsliga tillstånd, med en blandning av butoh, performance konst och installation, skapar hon verk som löser upp tid och rum, synliggör instabila processer och kaos under ytan. Annou tycker om att arbeta sceniskt på många olika slags platser utanför dansscenen, hon utgår från personliga minnen och erfarenheter av maktstruktrurer, mellanmänskliga relationer och förbindelser till naturen. Annou Nilson har studerat butoh för bland annat Yoshito Ohno, Dairakudakan, Yumiko Yoshioka, SU-EN och Yuko Kaseki. Hon har dansat i verk av bland annat Memory Wax, Malin Skoglund och SU-EN Butoh Company.

Malin Skoglund undersöker utanförskap och kroppens och språkets gränser. Hon är utbildad i fysisk teater på Ècole Jacques Lecoq, har en bachelors degree från London Contemporary dance school och en Interschool Masters Degree från California Institute of the Arts. Malin har varit verksam som scenkonstnär i Skåne med uppsättningar som Sunset over Malmö Boulevard (Bastionen, 2011), Play/the Game (Inkonst, 2008), Recycle (Inkonst, 2006) och Jag är en människa inte att lita på, eller Domino Dancing (Teater Lilith, 2006). Malin fick Region Skånes kulturstipendie 2007 och var Malmö Stad Kulturstipendiat 2006. Hon är en del av konsttrion Flytande Galleriet.

Daniel Staley utbildade sig till skådespelare på Arts Educational Schools London för cirka 12 år sedan. Sedan dess har han arbetat som skådespelare, dansare och undervisat på Kulturcentrum Skåne. Han har också arbetat med film varav en del produktioner visats på diverse festivaler tex Göteborgs filmfestival och filmfestivalen i Cannes. Dessutom var Daniel med och startade performancegruppen Rond. De senaste åren har han framförallt arbetat i olika dansprojekt med gruppen Memory Wax.

Claudine Ulrich är född i Schweiz och har bytt ut alperna mot fasader. Hon gillar att tippa golvet om 90 grader och leka med det surrealistiska som uppstår i detta. Sedan 2006 producerar och koreograferar hon egna verk under Sardine Sauvage, men arbetar som dansare och pedagog även i andra sammanhang. producerar och koreograferar hon egna verk under Sardine Sauvage www.sardinesauvage.se samt utför uppdrag på beställning, t.ex. invigningen på ArchFilmLund 2010. Hon har medverkat bl.a. i Skånes Dansteaters "Dockplats 2010" och senast i Willi Dorners "Bodies in urban spaces" i Schweiz.

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com