FGindexAnaayafageln.jpg

Flytande Galleriet har under 2011 gett sig in i ett konstnärligt forskande kring begreppet offentlighet. Det hela startade i februari då vi döpte in oss i vår egen konstpraktik genom DOP på Galleri Makeriet. Med DOP närmade vi oss offentlighetsbegreppet genom att undersöka gränsdragningar (inkluderande och exkluderande) för gemenskaper.

Flytande Galleriet ville med Om att ta plats i offentliga rum öppna upp för ett deltagande, experimenterande och problematiserande kring konstpraktik i offentliga rum,både i mer diskursiva immateriella rum såväl som kring fysiska platser. Vi ville arbeta tvärkonstnärligt, sammankoppla teori och praktik för att producera kollaborativ kunskap under en koncentrerad workshop/arbetsprocess.

Begreppet offentlighet är stort och svårgripbart. Men likväl angeläget att diskutera för att uppmärksamma hur våra vardagspraktiker och konstpraktiker är politiserade och ingår i ständiga förhandlingar om utrymme och makt. En diskussion kring offentlighet kan också öppna upp våra sinnen för alternativa tolkningar och användning av offentliga ytor.

Med Open Space den 14 maj på Garaget började vi skissa på det tematiska landskapet, deltagarna formulerade gemensamt frågeställningar kring offentlighet och konstpraktik som vi sedan diskuterade. Därefter bjöd vi in till samtal/föredrag med Maria Hellström Reiner, Efva Lilja och MFK (Johanna Gustavsson och Lisa Nyberg). Dessa samtal/föredrag har varit mycket givande och tillfört teoretiska och konstnärliga perspektiv som vi har refererat till under workshopen.

Under workshopen uppstod det roliga, utmanande och kluriga arbetsprocesser. Alla medverkande var otroligt närvarande under dessa intensiva dagar, som både var givande och krävande. Just nu samlar vi ihop dokumentation från workshopen som vi snart kommer presentera fragment av här på hemsidan.

Stort tack till alla som på olika sätt medverkat under Om att ta plats i offentliga rum!

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com