FGindexAnaayafageln.jpg

Low impact!Under Utfall på Malmöfestivalen medverkade Flytande Galleriet tillsammans med andra grupper och korografer ur Malmös fria dansliv med olika platsspecifika verk. De flesta verken skapades under en fyradagarsworkshop, och var av mer eller mindre utforskande karaktär, för att sedan visas under fyra tillfällen den 24 augusti.

Flytande Galleriets verk blev till en intervention i det sociala rummet: ett rum som intagits av Malmöfestivalen och nu skilde sig markant från den plats vi normalt är vana vid. Vi begränsade vårt rörelseutrymme och varande till allt under "knähöjd". Många intressanta frågor väcktes: vad innebar det socialt och rumsligt att befinna sig liggandes, rullandes och krypandes över torget?

Reaktionerna hos förbipasserande var många och skilda... somliga provocerades och andra blev nyfikna och roade. Kommentarer och frågor uttalades och stod helt klart: att befinna sig på en låg rumslig nivå på ett torg är en utsatt position som väcker känslor.

 

 

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com