FGindexIsprickorna.jpg

Den 24 (26, 27) januari 2013 visades verket I sprickorna av Miguel Cortés på Garaget i Malmö och därefter i Köpenhamn 1-2 februari. 

- If you could switch place with her, would it make any difference to you?
  In what way?

I framförandet tog den excellenta moderna dansaren Anna Pehrsson tillsammans med den kritikerrosade musikern/ljudkonstnären Sofia Härdig rummet i anspråk som omgavs av ljud, röstimprovisation, video och realtidsstyrning. Under de 4 timmar som verkat genomfördes fick besökaren komma och gå som denne ville.  

I sprickorna är en suggestiv performance/installation som utgår från olika typer av inre tillstånd som den enskilde individen kan uppleva och försättas i, påverkade av samtida trender. Genom två kroppar, dans, videoprojektioner, ljud och röst  gestaltas en inre värld och den energi som finns i det mellanmänskliga – I sprickorna. 

Medverkande:

Koncept, video, objekt och koreografi Miguel Cortés
Musik, röst och gestaltning Sofia Härdig
Dans, gestaltning och koreografiskt medskapande  Anna Pehrsson
Ljusdesign och teknik Imre Zibrik

 

I sprickorna genomförs med stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Malmö Kulturstöd, Danscentrum syd och Södra Innerstadens utvecklingsfond. Produktionen är en samarbete mellan Garaget och Flytande Galleriet.

 

 

 

 

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com