FGindexAnaayafageln.jpg

En väsentlig del av Flytande Galleriets verksamhet baseras på kollaborativt och processbaserat forskande. För att fördjupa samt att rikta uppmärksamheten mot det samtida konstbegreppets innehåll och definition, utgår vi från frågeställningar som uppstår i de rum vi rör oss i. Frågor som finner sin angelägenhetsgrad i vår lokala verklighet bland de människor som bildar staden. De är föränderliga, kritiska och dubbelriktade i sin rörelse. Dessutom är de i allra högsta grad ett resultat av ett konkret varande och verksamhet.

I vår praktik använder vi oss bland annat av kvalitativa och konstnärliga metoder där vi tar avstamp i teoretiska diskussioner och resonemang. Våra konstnärliga forskningsprojekt löper under minst ett år eller längre. Tillsammans med andra deltagare och konstnärer utforskar vi ett specifikt fält  i relation till de platser vi befinner oss på.

Målet för vår konstnärliga forskning är att den ska resultera i publika möten och nå ut i det offentliga. Vår strävan är att dela med oss av våra processer istället för att redovisa färdiga forskningsresultat. Presentationerna av dessa kan bestå av konstnärliga verk, deltagande arrangemang, samtal etc. Dessutom, här på vår webbplats, låter vi intresserade löpande ta del av och delta i  diskussioner samt se livesändningar på vår webbTV.

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com