FGindexDockorna.jpg

17 danskonstnärer i en värld av förkroppsligade installationer!

En unik chans att se lejonparten av den professionella fria danskonstens visionärer och pionjärer i Skåne! Tillsammans bygger de upp Room X – ett storskaligt performance- och installationsverk där 15 dansverk blir till ett och flera...

Flytande Galleriet har här lyckats samla lejonparten av Skånes fria danskonstnärer till en oväntad och tankeväckande afton! Den fria samtida danskonstens visionärer skapar ett 15-tal verk där de tillsammans bygger upp en värld av förkroppsligade installationer och som publik rör du dig fritt i tonsättaren Kent Olofssons suggestiva ljudlandskap.

30 min innan visningen hålls en presentation av dansvetaren Cecilia Malmström Olsson som berättar om de medverkandes konstnärskap.

 

Två dockor i vuxen storlek och två dansare konfronteras i ett poetiskt verk om det obeständiga i kropp och identitet.

Vid det ständigt närvarande havet möts dockor och dansare i en identitetslek. Dockorna blir isärplockade och deras inre världar exponeras; ett ansikte faller isär, en arm flätas av kvistar. De givna rollerna krackelerar... Vad bär jag på för berättelser? Vilka masker gömmer jag mig bakom? Om jag skalar bort lager efter lager, vad finns kvar? Kanske en början på en ny berättelse…?

Missa inte detta unika tillfälle att se okonventionella former för dans och cross-over som även vill synas för den oinvigde!

I ett suggestivt landskap av ljud, dans och video installerar sig Miguel Cortés med sitt nya verk I sprickorna i Garagets vackra tegelbyggnad, Facklan. Verket framförs under 4 timmar av den excellenta moderna dansaren Anna Pehrsson samt den skivaktuella och kritikerrosade musikern/ljudkonstnären Sofia Härdig. Under tiden kan besökaren förhålla sig fritt till verket, komma och gå som denne vill. 

- If you could switch place with her, would it make any difference to you?
In what way?

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Frozen in Amber visas åter på Bastionen!

från The Art & Confusion Project av Miguel Cortés.

Den 18-19 mars 2022 spelas Miguel Cortés' senaste verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö samt Atalante i Göteborg den 25 och 26 mars.  Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet.

Läs mer: https://artandconfusion.com/index.php/sv/25-frozen-in-amber-spelar-igen-i-malmo-och-goteborg

Frozen in Amber 

A Beginner’s Guide to Darkness

av Heart Archive/Malin Skoglund i samarbete med PotatoPotato Scenkonst.

If the end of the world is inside you,
draw it out and start knitting.

A beginner’s guide to darkness är ett ca 20 min långt konstverk om att ta vara på garnet och sticka sin väg genom mörkret.

Läs mer: A Beginners Guide to Darkness

 

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com