FGindexAnaayafageln.jpg
Share

Tisdagen den 31 maj kommer Malmö Fria Kvinnouniversitet, MFK,  för att berätta om hur dem jobbar i ett offentligt rum, om separatism både som strategi och om en outtalad separatism vid kulturella evenemang och i kritisk konstpraktik.

MFK- initierades 2006 av konstnärerna Lisa Nyberg och Johanna Gustavsson. MFK är ett pågående deltagande konstprojekt och en feministisk organisation för kritisk kunskapsproduktion. Deras mål är att lyfta och diskutera samtida politiska frågor genom att låta erfarenheter och kunskap från olika fält mötas. Genom konstnärliga, experimentella och radikala pedagogiska metoder hoppas dem kunna brygga teori och praktik och därmed utmana rådande normer och maktstrukturer. Deras arbete har tagit formen av läsgrupper, workshops, föreläsningar, fysiska övningar, manifestationer, filmscreenings, utställningar mm. Under våren har dem arbetat med "Insisting to be part of this moment/movement" på Konsthall C i Stockholm och gett ut boken Do the Right Thing- en handbok från MFK.

 

Plats: Inter Arts Center, Bergsgatan 29 i Malmö

 

Tid: Kl. 18:00-21:00

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Room X – P4 Malmöhus

Vägsjälar från The Art & Confusion Project

Mer info om Vägsjälar finner du på The Art & Confusion Project:s webbplats: https://artandconfusion.com

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com