FGindexMF.jpg
Share

Den 29 maj kommer Efva Lilja – koreograf, professor och rektor på Danshögskolan i Stockholm – till Malmö för att berätta och samtala kring sina erfarenheter av att ta plats i olika rum.

Med en bakgrund som dansare började hon koreografera och 1982 presenterades hennes första verk. Sedan dess har arbetet resulterat i verk för olika scenrum, site specifcs, video, flm och tv i mer än trettio länder. 1985-2005 utarbetades merparten av dessa inom hennes ensemble E.L.D. Forum för ny koreografsk scenkonst. Några av de mest uppmärksammade verken, är de som producerats på uppdrag av stora konstinstitutioner som Centre Georges Pompidou i Paris 1994, Moderna Museet i Stockholm 2000 och 2003, Baltic Art Center i Visby 2001 samt för The Guggenheim Museum i Bilbao 2001. Efva Lilja har också skrivit fera uppmärksammade böcker om dans.

Genom åren har Efva Lilja mottagit ett fertal priser och utmärkelser för sitt konstnärlig arbete. 2003 utsågs hon till professor i koreograf och 2006 till rektor vid Danshögskolan i Stockholm.

 

Plats: Inter Arts Center, Bergsgatan 29 i Malmö

 

Tid: Kl. 12:00-15:00

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Room X – P4 Malmöhus

Vägsjälar från The Art & Confusion Project

Mer info om Vägsjälar finner du på The Art & Confusion Project:s webbplats: https://artandconfusion.com

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com