FGindexMF.jpg
Share

Ett annorlunda och mycket spektakulärt inslag i Ystad Sweden JazzFestival är otvivelaktigt en dans- och musikföreställning på Lantmännens höga silo i Ystad hamn. Medverkande är Sardine Sauvage och den schweiziska ”überjazz”-trion Rusconi.

Dans Ingrid RosborgMiguel Cortés och Claudine Ulrich
Musik Stefan Rusconi (CH) – piano, Fabian Gisler (CH) – bass, Claudio Strueby (CH) – drums  

Medverkande är Sardine Sauvage, ett konstnärskollektiv baserat i Malmö, och den schweiziska ”überjazz”-trion Rusconi. Koreografen är också från Schweiz, Claudine Ulrich, som producerade sin första klätterdansföreställning 2006 och som gärna tippar golvet 90 grader och leker med den surrealistiska situation som uppstår. Rusconi består av pianisten Stefan Rusconi, basisten Fabian Gisler och slagverkaren Claudio Strueby. Trion har existerat i sju år och gett över 250 konserter i Europa och Asien. Förutom sina huvudinstrument utnyttjar Rusconi & Co. också flitigt den digitala tekniken och sina egna röster för att skapa ett helt unikt sound. Gruppen har väckt stor uppmärksamhet över hela världen och kammat hem en lång rad priser. När Rusconi nu inlett ett samarbete med Claudine Ulrich och Sardine Savage är ambitionen att skapa en vertikal dansföreställning, där gränsen mellan dansare och musiker suddas ut. Lantmännens kaj är en helt unik spelplats, som saknar sittplatser. Ta gärna med egen ”strandstol”, luta dig tillbaka och njut av en högt flygande föreställning.

För mer info: http://www.ystadjazz.se/2014/?page_id=49

Aktuellt

Room X för Riksteatern!

Room X– utdrag

Room X– trailer

Room X – P4 Malmöhus

Vägsjälar från The Art & Confusion Project

Mer info om Vägsjälar finner du på The Art & Confusion Project:s webbplats: https://artandconfusion.com

Infomejl!

Vill du information om aktuella visningar och föreställningar kan du prenumerera på våra infomejl!Joomla Extensions powered by Joobi
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com